Heeft u een ander soort koffie gebruikt? Ons advies: gebruik hoogwaardige producten, bijvoorbeeld de Melitta®-koffiebonen.
a) De koffiebonen glijden mogelijk niet naar beneden. Het kan ook zijn dat er geen koffiebonen in het maalwerk glijden. Dat kan liggen aan koffiebonen die te veel olie bevatten. Veeg het bonenreservoir schoon met een licht vochige doek en een mild, gewoon afwasmiddel. Let erop dat er geen vloeistof in het maalwerk binnendringt. Klop eventueel lichtjes tegen het bonenreservoir.
b) Het maalwerk is mogelijk te grof ingesteld. Stel de maalgraad tijdens het maalproces fijner in. De maalgraad is perfect ingesteld in de fabriek. Daarom adviseren wij om de maalgraad niet eerder dan na ca. 100 koffiebereidingen aan te passen.
c) Heeft u een ander soort koffie gebruikt? Ons advies: gebruik hoogwaardige producten, bijvoorbeeld de Melitta®-koffiebonen. Voor Espresso adviseren wij de Melitta® espressobonen.
a) De Koffiesterkte is mogelijk te hoog ingesteld. Verlaag de koffiesterkte of verhoog de hoeveelheid water.
b) Het maalwerk is mogelijk te fijn ingesteld. Stel de maalgraad tijdens het maalproces grover in. De maalgraad is perfect ingesteld in de fabriek. Daarom adviseren wij om de maalgraad niet eerder dan na ca. 100 koffiebereidingen aan te passen.
c) Heeft u een ander soort koffie gebruikt? Ons advies: gebruik hoogwaardige producten, bijvoorbeeld de Melitta®-koffiebonen.
De container voor koffieresidu kan worden gereinigd in de vaatwasser. De melk- en zetgroep kunnen eenvoudig worden gereinigd onder stromend water.
Het kan zijn dat er een vreemd voorwerp in het maalwerk zit. Neem contact op met onze hotline.
De maalgraad is perfect ingesteld in de fabriek. Daarom adviseren wij om de maalgraad niet eerder dan na ca. 100 koffiebereidingen (ongeveer 1 maand) aan te passen. De maalgraad van de koffie beïnvloedt de smaak van de koffie. Hoe fijner de maalgraad is ingesteld, des te krachtiger is de koffiesmaak.
Het grijsachtige water ontstaat door de actieve koolstof die direct na het plaatsen van de waterfilter wordt uitgewassen. Dat is een normaal proces dat absoluut onschadelijk is voor de gezondheid.
De zetgroep kan onder stromend water worden gereinigd.
De reinigingstabs en
ontkalkingsproducten kunt u gewoon rechtstreeks in onze online-shop bestellen.
Een precieze handleiding voor de perfecte koffie bestaat eigenlijk niet, omdat smaken, zoals bekend is, verschillen. Hier volgen echter een paar tips over hoe u de voor u perfecte koffie kunt bereiden.
Een belangrijke rol speelt bijvoorbeeld de branding van uw koffiebonen. Hoe donkerder deze zijn des te heter worden de bonen gebrand en des te kruidiger en sterker smaakt de koffie. Gebruik bijvoorbeeld crèmebonen voor een Café Crème en espressobonen voor een Espresso.
U kunt de koffiesterkte ook op het apparaat regelen. Bij de volautomatische koffiemachines van Melitta® kunt u deze, afhankelijk van het model, in 3 tot 5 standen instellen. Ook via de maalgraad kunt u de koffiesmaak beïnvloeden. Met een zeer fijne maalgraad kunt u sterkere koffie bereiden, maar hoe grover deze is ingesteld, des te milder smaakt de koffie."