
Algemene informatie
Bij de CI Touch® bedraagt de hoeveelheid gemalen koffie bij de betreffende koffiebonenaantallen:
1 boon -> 7 g
2 bonen -> 9 g
3 bonen -> 11 g
4 bonen -> 13 g
Stap 1: Selecteer in het menu de instellingen voor "My Coffee".
Stap 2: Bevestig de instelling "Standaard" met de draaiknop.
Stap 3: Hier kan je alle standaardinstellingen afzonderlijk instellen naar eigen smaak.
De maalgraad werd voor de levering optimaal ingesteld. Wij raden aan de maalgraad ten vroegste na 1000 koppen (ca. 1 jaar) bij te regelen.
Stap 1: Om de maalgraad te verstellen, open je het deksel aan de rechterzijde en bereid je een willekeurige drank.
Stap 2: Verplaats de greep van de maalgraadverstelling terwijl het maalwerk draait: naar voren voor een fijnere maling of naar achteren voor een grovere maling.
Opgelet: Denk erom dat de maalgraad alleen versteld mag worden terwijl het maalwerk draait. Anders kan je het maalwerk beschadigen.
Stap 3: Sluit het deksel als je klaar bent.
Was het lekbakje en de residubak af met een zachte, vochtige doek en een normaal vaatwasmiddel.
Het kunststof melkkannetje (afhankelijk van het model), zonder deksel en buisje, mag gereinigd worden in de vaatwasmachine.
De hefboom voor de maalgraadinstelling tref je aan de achterzijde van de machine aan. Zet de hefboom bij een werkend maalwerk naar links om de maalgraad fijner in te stellen, of naar rechts om de maalgraad grover in te stellen.
Let erop dat de maalgraad alleen bij een werkend maalwerk mag worden versteld, omdat het maalwerk anders beschadigd kan raken.
Controleer de standaardinstellingen in het hoofdmenu. De temperatuur voor koffie moet worden ingesteld op hoog.
Je kunt ook de hoeveelheid melk verlagen of instellen op nul en de hoeveelheid melkschuim verhogen. Melkschuim is doorgaans warmer.
Met deze instellingen zou jouw koffie de gewenste temperatuur moeten bereiken.
Ja. Het apparaat wordt geleverd met het melkreservoir aan de rechterkant.
Stap 1: Om het melkreservoir te verplaatsen naar de linkerkant, neem je de melkslang uit de uitloop en schuif je deze naar onderen.
Stap 2: Ontgrendel het melkreservoir en trek dit naar onderen.
Stap 3: Trek de melkuitgifte naar boven, draai deze 180° en plaats ze terug.
Stap 4: Ga in de omgekeerde richting en volgorde te werk om het melkreservoir weer aan de andere kant te plaatsen.
Probleemoplossing
De aandrijfas bevindt zich mogelijk niet in de juiste positie.
Stap 1: Plaats watertank en lekbak.
Stap 2: Schakel de koffiemachine UIT en weer AAN.
Stap 3: Houd vervolgens tegelijk de knoppen voor 1 en 2 koppen koffie langer dan 2 seconden ingedrukt. De aandrijfas wordt in de juiste positie geplaatst.
Stap 4: Plaats de zetgroep terug en controleer of hij goed is vastgeklikt.
Controleer de standaardinstellingen in het hoofdmenu.
De temperatuur voor koffie moet worden ingesteld op hoog. U kunt ook de hoeveelheid melk verlagen of instellen op nul en de hoeveelheid melkschuim verhogen.
Melkschuim is doorgaans warmer. Met deze instellingen zou uw koffie de gewenste temperatuur moeten bereiken.
Suggestie 1: De melkeenheid zit mogelijk verstopt met melkresten.
Stap 1: Verwijder de melkeenheid en reinig deze onder stromend water. U kunt de melkeenheid ook gewoon afwassen.
Stap 2: Voer het 'Intensive Cleaning'-programma (reinigingsprogramma voor het melksysteem) uit volgens de gebruiksaanwijzing.
Stap 3: Voer telkens als u melk gebruikt het snelle en hygiënische 'Easy Cleaning'-programma uit door 'Easy Cleaning' op het display tweemaal te bevestigen met de draaiknop.
Het 'Easy Cleaning'-programma verhindert dat er melkresten achterblijven in het melkslangetje en zorgt ervoor dat de melkeenheid altijd hygiënisch blijft.
Suggestie 2: De zuigslang op het melkreservoir is mogelijk niet goed aangesloten op het deksel. Controleer of de zuigslang goed is aangesloten op het deksel.
Suggestie 3: Het melkslangetje is mogelijk niet goed aangesloten op de uitloop en/of het melkreservoir. Controleer of het melkslangetje goed is aangesloten.
Maak het lekbakje alleen leeg als de machine is ingeschakeld. Als de machine uit staat, zal de sensor niet registreren dat het lekbakje is geledigd en wordt een foutmelding weergegeven.
Schakel de machine in, trek het lekbakje uit de machine en plaats het terug.
Schakel het apparaat uit en weer in. Als de melding opnieuw verschijnt, neem dan contact op met de consumentenservice.
Verschijnt 'systeemfout 14' op het display, dan zit een boontje vast in het compartiment. Neem contact op met de Aftersales service.
Suggestie 1: Mogelijk vallen de bonen niet in het maalwerk. Dit kan zich voordoen als de bonen te olierijk zijn. Veeg het bonenreservoir schoon met een licht vochtige doek en een mild afwasmiddel. Klop eventueel licht tegen het bonenreservoir.
Suggestie 2: Mogelijk staat de bonenselectieschuif in het midden. Controleer of de bonenselectieschuif op één bonenreservoir gericht is. Verplaats de schuif voorzichtig van de ene positie naar de andere.
Suggestie 1: Via het menu kunt u de recepten ook individueel wijzigen en opslaan onder de knoppen of de My Coffee-profielen (zie 'Receptinstellingen permanent wijzigen' in de bedieningshandleiding).
Het voor het recept vereiste bonenreservoir is leeg. Vul de bonen bij.
Suggestie 2: Als alternatieve oplossing kunt u ook via het bedieningspaneel instellen dat er voor dit ene kopje een andere bonensoort gebruikt wordt.
Suggestie 3: Daarnaast kunt u via het menu de toewijzing van de bonensoort aan een bepaald recept permanent wijzigen of de automatische bonenselectie helemaal uitschakelen (zie het hoofdstuk 'Basisinstellingen wijzigen' in de bedieningshandleiding).
Suggestie 1: Het kan zijn dat er zich een blokkade bevindt tussen de bonencontainer en het maalwerk, waardoor de bonen niet goed omlaag kunnen vallen.
Stap 1: Schep de bonencontainer zo veel mogelijk leeg.
Stap 2: Controleer of er geen koffiegruis onder het tussenschotje van de beide bonencontainers zit.
Stap 3: Zet de stofzuigslang met een platte zuigmond erop, om zo de eventuele blokkade te verwijderen.
Stap 4: Maak de bonencontainer schoon met een goed uitgewrongen doek (let op: er mag geen water in het maalwerk komen!) met een klein beetje afwasmiddel.
Stap 5: Daarna kunt u de bonencontainer weer vullen.
Stap 6: De zetgroep reinigt u onder stromend water.
Suggestie 2: U kunt de zetgroep ook een kwartier in een bak of gootsteen met warm water leggen, zodat koffieresten achter het zeefje weggespoeld worden.
Opgelet: verwijder altijd de watertank om water bij te vullen onder de kraan en NIET met een fles of waterkan zonder de watertank uit het toestel te halen! Het risico bestaat dat er kleine waterspatjes in de bonencontainer komen, wat kan leiden tot een geblokkeerde molen.
Suggestie 1: Er zijn mogelijk koffieresten zoals koffieolie achtergebleven in de zetgroep. Reinig de zetgroep met stromend water. Kijk goed of er geen koffieresten op de zeef zitten. Voer indien nodig het reinigingsprogramma uit.
Suggestie 2: De machine moet mogelijk worden ontkalkt. Ontkalk de machine met het geïntegreerde ontkalkingsprogramma. Gebruik Melitta® AntiCALC ontkalkingsmiddel. Dit middel is perfect geschikt voor uw machine en verwijdert voorzichtig en grondig alle kalkaanslag.
Suggestie 3: De instelling van de molen is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.
Suggestie 4: Probeer een ander soort koffie.
Suggestie 1: De koffiesterkte is mogelijk te hoog ingesteld. Verminder de koffiesterkte of verhoog de hoeveelheid water.
Suggestie 2: De maalgraad is mogelijk te fijn. Stel de molen tijdens het malen in op een grovere stand.
Suggestie 3: Probeer een ander soort koffie.
Suggestie 1: Het is mogelijk dat de koffiebonen niet in de molen vallen. Te vettige bonen zijn een mogelijke oorzaak. Reinig het bonenreservoir met een vochtige doek en een normaal, mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de molen terechtkomt. Klop indien nodig lichtjes tegen het bonenreservoir.
Suggestie 2: De instelling van de molen is mogelijk te grof. Stel de molen tijdens het malen in op een fijnere stand.
Suggestie 3: Probeer een ander soort koffie.
Controleer de standaardinstellingen in het hoofdmenu. De temperatuur voor koffie moet worden ingesteld op hoog.
Je kunt ook de hoeveelheid melk verlagen of instellen op nul en de hoeveelheid melkschuim verhogen. Melkschuim is doorgaans warmer.
Met deze instellingen zou jouw koffie de gewenste temperatuur moeten bereiken.
Reparatieprocedure
Toebehoren
Eerste ingebruikname
Reinigen
Stap 1: Houd de draaiknop minstens 3 seconden ingedrukt.
Stap 2: Op het display verschijnt het menu 'Instellingen'.
Stap 3: Selecteer 'Onderhoud' in het menu.
Stap 4: Je kunt nu kiezen tussen de verschillende reinigingsprogramma's.
'Easy Cleaning' is een snel en hygiënisch reinigingsprogramma voor het CI Touch® melksysteem. Het melksysteem wordt eerst gereinigd met heet water en vervolgens met een stoomstraal.
We raden aan om dit reinigingsprogramma uit te voeren telkens als je melk of melkschuim gebruikt, om te verhinderen dat het melkslangetje / melksysteem verstopt geraakt.
De machine zal je er automatisch aan herinneren om dit te doen. Je kunt het 'Easy Cleaning'-programma ook oproepen via 'Onderhoud' in het menu.
"Intensive Cleaning" is het reinigingsprogramma voor het melksysteem van uw CI Touch®. Wij adviseren je om naar behoefte ten minste eenmaal per week de "Intensive Cleaning" uit te voeren.
De machine zal je daar echter ook automatisch aan herinneren. Voor het uitvoeren van het "Intensive Cleaning"-programma heb je het reinigingsmiddel voor het melksysteem Melitta® Perfect CLEAN nodig. Vul de melkcontainer met 50 ml (een deelstreep) van het reinigingsmiddel en vul dit bij met 450 ml warm water bij (tot aan de markering 0,5 l). Start het "Intensive Cleaning"-programma via de menuoptie "Onderhoud".
Spoel na het reinigen het melkcontainer grondig uit met water.
Verwijder eerst de melkslang van het apparaat en open vervolgens de deur van de uitloop. Trek de melkeenheid omlaag en eruit, en demonteer deze tot zijn afzonderlijke delen. De delen kunnen onder warm water worden afgespoeld.
Gebruik voor het reinigen een zachte, vochtige doek en een normaal afwasmiddel. Plaats de melkeenheid weer terug in de omgekeerde volgorde.
Buitenzijde: Schakel het apparaat uit. Reinig het apparaat aan de buitenzijde met een zachte, vochtige doek en een gewoon afwasmiddel. Gebruik geen schurende doeken, sponzen of reinigingsproducten.
Lekbakje / residubakje: Het lekbakje en het residubakje kunnen eveneens met een zachte, vochtige doek en afwasmiddel gereinigd worden.
Bonenreservoir: Voor de reiniging van het bonenreservoir raden wij een zachte, droge doek aan.
In het handleiding staat de uitleg.
Of kijk op Reinigen - zo werkt het!
Ontkalken
In het handleiding staat de uitleg.
Of kijk op Ontkalken - zo werkt het